Slimme tips om een huis te kopen

Slimme tips om een huis te kopen

Eens moet of wil je eens ergens anders wonen. Kortom: Je wilt verhuizen naar een ander huis – hoe pak je dat aan? Om je op weg te helpen, hierbij enige aanwijzingen voor het zoeken van een nieuw huis.

Geld besparen? Als je een makelaar wilt inhuren, dat is het altijd een goed idee om bij verschillende makelaars om offerte te vragen. Dat kan je veel geld schelen. De ene makelaar brengt veel hogere kosten in rekening dan de andere. Als je ook een huis verkoopt, kan het soms voordeel opleveren door dezelfde makelaar te kiezen voor koop en verkoop.

Bij het kopen van een woning is de belangrijkste tip: locatie, locatie, locatie! De waarde van een woning wordt bepaald door de locatie. Zelf binnen de plaats kunnen prijzen enorm verschillen. Dus of je nu huizen te koop zoekt in Amsterdam of een klein dorp, de gouden tip is om niet slechts te kijken naar de staat van de woning, maar kijk vooral ook naar de locatie. Bedenk dat de woning zelf is aan te passen, maar de locatie een stuk minder makkelijk.

Schakel een makelaar in voor het zoeken. Een lokale makelaar kent de lokale markt vaak uitstekend. Hij of zij weet precies welke buurten geschikt zijn. Kennis van de markt kan je veel tijd schelen bij het zoeken van mogelijke nieuwe woningen.

Maar hoe vind je een woning? De wijze waarop je een huis vindt ligt voor de hand: kijk op Funda. Funda is een site met een uitgebreid aanbod van koopwoningen. Maar bedenk wel dat Funda vooral woningen van NVM makelaars laat zien. Het kan zo maar zijn dat jouw droomhuis niet op Funda staat. Kijk daarom ook altijd op andere websites als je je droomhuis nog niet gevonden hebt.

Als je een geschikt huis gevonden hebt, is het tijd om te onderhandelen. Je hebt gevonden wat je bevalt, maar nu moet je de woning nog kopen. Het doen van een bieding op een huis is altijd spannend. Het gaat om veel geld. Je kent de verkopers niet. Er is een groot aantal zaken om onzeker over te zijn. Huur een makelaar in voor het doen van een bod op een nieuwe woning. De lokale makelaar weet wat woningen in de omgeving hebben gekost. Hij kan zien wat er nog aan het huis moet gebeuren. En hij is gewend om te onderhandelen. En een makelaar laat zich niet meeslepen door emotie. Een goede aankoopmakelaar bespaart je als het goed is veel geld.

Succes met het vinden van jouw huis!